Участници от 11 до 67 години се включиха в творчески конкурс на „Европа директно“ – Плевен (галерия)

22.10.2014 12:56

22.10.europe1

Днес на церемония в Къщата на художниците бе открита изложба и бяха наградени победителите от конкурса за фотография и рисунка „Моето населено място – част от Европейския дом“, организиран от „Европа директно“ – Плевен. Както сподели пред многобройните гости на проявата Катя Божикова от Сдружение „Плевенски обществен фонд „Читалища“, по-големият интерес в конкурса е бил към раздел „Фотография“. „За нас бе изключително приятно, че имахме участници не само от цялата Плевенска област, но и от страната. Най-малкият ни участник бе на 11 години, а най-възрастният – на 67“, отбеляза тя.

22.10.europe2
Наградите на победителите бяха връчени от изпълнителния директор на СПОФ „Читалища“, Даниела Димитрова, която благодари както на тези, постигнали успех, така и на тези, на които успехите тепърва предстоят. „Дълбоко уважавам активността на хората, а всички те ни подариха един миг от своя живот – творчески пресътворен в рисунка или фотография. Тези хора бяха нашите дарители“, каза тя на церемонията, припомняйки притчата за мъдреца, който знаел отговорите на всички въпроси.

22.10.europe3
С единодушна призова оценка първа награда за фотография бе присъдена на снимката “Поглед към бъдещето” на Елисавета Консулова от Пловдив. В Европейската столица на културата за 2019 г. отиде и третата награда: за фотографията “Щастливо лято” на Теодора Колева. Втора награда за фотография грабна Бистра Гаврилова от с. Петокладенци, община Белене с фото-кадъра “Безгрижно лято”.

22.10.europe4
Поощрителни награди за фотография заслужиха Чавдар Лалов – най-младият 14-годишен участник-фотограф от Плевен, Димитринка Гетова от село Победа, община Долна Митрополия и Емилия Димова от Червен бряг.
В раздел “Рисунка” конкурсът отличи трима плевенски млади автори: с първа награда – Христина Дейчева, втора – за Родислав Бебенов, трета – за Цветан Кръстев. С поощрение за рисунка бе наградена 11-годишната Мария Димитрова от село Биволаре.

22.10.europe5

 

22.10.europe6

 

22.10.europe7

 

22.10.europe8

 

22.10.europe9

#тагове:

НАЙ-НОВИ: