Днес е Благотворителният бал на Фондация „Св. Иван Рилски”

22.10.2014 13:44

Днес в Кемпински хотел Зографски София, Фондация „Св. Иван Рилски” организира традиционния Есенен благотворителен бал, който цели да набере средства за безплатни зъбни протези за възрастни хора и за осигуряване на силиконови импланти на жени с карцином на гърдата. Каузата на Фондацията благотворително ще подкрепят със свои изпълнения Силвия и Теди Кацарови, Нелина и Биляна Добрева. Водещи на събитието ще бъдат Гери Дончева и Драго Драганов.
По време на Бала ще се проведе благотворителен търг с предмети на изкуството, които включват икони на Красимир Савов, рисувани върху 400-годишно дърво от пода на Рилския манастир, картина на Ставри Калинов, пластика на скулптора и живописец Венцислав Василев и др.

rila
От началото на 2012 г. до момента Фондация „Св. Иван Рилски” е реализирала пет благотворителни инициативи в Плевен и София. Резултатът е, че със събраните средства са поставени 369 зъбни протези на социално слаби хора от пет села на област Плевен и са финансирани общо пет операции на жени с карцином на гърдата. За възрастните хора, получили зъбни протези, през месец септември 2013-та и 2014-та беше организиран “Празник на усмивката”. Фондацията осигураява и целогодишна безплатна психологична помощ за жените, претърпели операция от рак на гърдата. „Св. Иван Рилски” успешно си партнира и със сродни по дейност организации.
През март 2014 година Фондация „Св. Иван Рилски” разшири дейността си, като връчи първите си Годишни награди в сферата здравеопазване. Те имат за цел да утвърдят доброто име на българския лекар и професионализма в медицината, както и да насърчат ползотворната работа на пациентските организации, високите стандарти в здравната журналистика и не на последно място – благотворителната дейност в различните й измерения. Наградени бяха: доц. д-р Галина Кирова в категория Образна диагностика; д-р Поля Петева в категорията Дентална медицина; наградата за здравна журналистика получи д-р Неделя Щонова за предаването „Духът на здравето” по Би Ти Ви; призът в категорията Благотворителност получи г-н Дарин Ангелов, председател на Общински съвет, град Плевен, а в категорията Пациентска организация беше отличена Нана Гладуиш за „Една от 8”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: