Годишна среща на Фондация „Хасуми“ – България ще се проведе в МУ – Плевен

22.10.2014 14:27

22.10.hasumi

В рамките на Юбилейния месец на науката за трети пореден път Международна изследователска фондация „Хасуми“ – България ще проведе ежегодната си среща в Медицински университет – Плевен с цел запознаване на академичната общност с последните достижения в своята научна област. На официалното откриване на 24 октомври от 17.30 ч в зала „Амброаз Паре” на Телекомуникационния ендоскопски център ще се проведе тържествена церемония по присъждане на почетното звание „Доктор хонорис кауза” на Медицински университет – Плевен на д-р Кеничиро Хасуми за изключителни научни постижения и принос в областта на имунологията, имунологичната терапия на рака и разработването на терапевтични противоракови ваксини.
Д-р Кеничиро Хасуми заема едно от челните места в света при разработката и въвеждането в клиничната практика на най-съвременни методи за имунологична терапия на рака. Прилаганият в неговата клиника в Токио и в университета в Мериленд, САЩ метод за дендритно-клетъчна ваксина показва впечатляващи резултати, увеличавайки преживяемостта, избягване на рецидиви и подобряване качеството на живот на пациенти в терминален стадий на онкологични заболявания.
Същевременно, тези постижения се мултиплицират чрез спонсорираните и организирани от д-р Хасуми научни симпозиуми и срещи, посветени на противораковите ваксини – проведени до този момент в 7 световни града и 7 пъти в България. Всички проведени Национални срещи на Фондация „Хасуми“ у нас се организират съвместно с Медицинското отделение на БАН и са с международно участие. Срещите през 2012 г. и 2013 г. са с домакин Медицински университет – Плевен. На 24 и 25 октомври предстои провеждането на 8-та Национална среща на фондацията у нас и третата поредна в ТЕЛЕЦ като част от честванията на 40-годишнината на МУ-Плевен.
С научната програма на събитието можете да се запознаете ТУК

#тагове:

НАЙ-НОВИ: