„Европа директно“ – Плевен награждава победителите в конкурс за рисунка и фотография

19.10.2014 17:47

19.10.europe

На 22 октомври, сряда, от 10 часа в Къщата на художниците ще бъде открита изложба и ще бъдат наградени победителите от конкурса за фотография и рисунка „Моето населено място – част от Европейския дом“, организиран от „Европа директно“ – Плевен.
С единодушна призова оценка първа награда за фотография се присъжда на снимката “Поглед към бъдещето” на Елисавета Консулова от Пловдив. В Европейската столица на културата за 2019 г. отива и третата награда: за фотографията “Щастливо лято” на Теодора Колева. Втора награда за фотография се присъжда на фото-кадъра “Безгрижно лято” на Бистра Гаврилова от с. Петокладенци, община Белене.
Поощрителни награди за фотография заслужиха: Чавдар Лалов – най-младият 14-годишен участник-фотограф от Плевен, Димитринка Гетова от село Победа, община Долна Митрополия и Емилия Димова от Червен бряг.
В раздел “Рисунка” конкурсът отличи трима плевенски млади автори: с първа награда – Христина Дейчева, втора – за Родислав Бебенов, трета – за Цветан Кръстев. С поощрение за рисунка се награждава 11-годишната Мария Димитрова от село Биволаре.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: