Проф. Славчо Томов: Няма пречка пред строежа на сградата на Факултета по фармация

17.10.2014 11:10

17.10.farmaciq1

118,8 млн. лева са спестени от Публичната инвестиционна програма, лансирана от правителството на Пламен Орешарски. Това стана ясно от прието преди дни правителствено постановление. Икономиите са реализирани в резултат на договорени по-ниски цени по сключени договори, както и заради решението на служебния кабинет да прекрати проектите, при които към 17 септември няма сключени договори с изпълнители, уточняват от пресцентъра на Министерския кабинет.
Проектите на министерствата, които се прекратяват, са на обща стойност 66,5 млн. лева. По публичната програма няма да бъдат финансирани и проекти на Агенция „Пътна инфраструктура“ и на Медицинския университет в Плевен, допълниха от пресцентъра на МС.
Ректорът на МУ – Плевен, проф. Славчо Томов, обясни, че решението на Правителството засяга учебното заведение в една сравнително малка част, а именно – обществената поръчка за обзавеждането на новия Факултет по фармация, която не е била финализирана към датата, в която излезе постановлението. По думите му, финансирането там възлиза на около 450 000 лв., които ще бъдат осигурени от собствени средства. Разбира се, щеше да ни бъде малко лесно, ако тези пари не бяха спрени, но ние сме си дали сметка и сме ги заложили в бюджета, отбеляза проф. Томов.

17.10.farmaciq2
Колкото до строежа на самата сграда на Факултета по фармация, ректорът на МУ – Плевен бе категоричен, че той няма да спре. Строежът върви по план и смятаме, че ще бъде готово ако не до края на тази, то най-късно до началото на следващата година, заяви проф. Славчо Томов. Той припомни, че по план е заложено обучението там да стартира през учебната 2015/2016 г., а това ще бъде заложено и в кандидатстудентския справочник.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: