Колоездачи въртяха педали от Гулянци до Милковица

17.10.2014 11:40

17.10.gulqnci1

На 15 октомври община Гулянци стана част от националната инициатива „Да спортуваме заедно“, организирана от 28-те областни информационни центрове в цялата страна. Инициативата се провежда в дните от 13 до 18 октомври на територията на цялата страна, под формата на велообиколки по места и има за цел популяризиране на резултатите от членството на България в ЕС, чрез изпълнените проекти със средства от Структурните фондове.

17.10.gulqnci2
Като основен организатор, ОИЦ – Плевен със съдействието на община Гулянци проведоха велообиколка по маршрут от сградата на общинска администрация до центъра на село Милковица. По регламент велопоходът мина през обекти, изпълняващи се и реализирани по европроекти. Първа спирка на участниците бе спортният комплекс в Гулянци, който се строи в момента. Стойността на проекта е близо 6 милиона лева и включва изграждане на два спортни комплекса и 5 спортни площадки.

17.10.gulqnci3
Крайна спирка на велопохода бе площадът в Милковица, който бе изцяло обновен през 2012 г. също по проект на общината с европейски средства, заедно с площадите на още седем населени места, на обща стойност над 1 милион лева. Кметът на общината Лъчезар Яков, зам.-кметовете Паскал Пиличев и Владимир Дюлгеров и кметът на Милковица Иван Александров придружаваха участниците по целия маршрут, като господин Яков разказа за работата на общинското ръководство и администрация по европейските проекти.
По регламент в края на велопохода бе изтеглена томбола. Двама участници – момче от Гулянци и момиче от Милковица, спечелиха чисто нови велосипеди.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: