Нова здравна служба отвори врати в Ленково

14.10.2014 15:25

14.10.lenkovo1

На 10 октомври кметовете на Община Гулянци Лъчезар Яков и Петко Георгиев прерязаха лентата на нова здравна служба, съобщават от пресцентъра на Общината. На церемонията присъстваха още представители на общинското ръководство и администрация, жители на селото.
Дълги години здравните кабинети, обслужващи нуждите на хората от Ленково, се помещаваха в края на населеното място, което затрудняваше значително достъпа до здравна помощ на предимно възрастното население. Това е причината предният кмет на селото да инициира и започне, а настоящият да приключи дейностите по преместването на кабинетите в центъра.

14.10.lenkovo2
Новата сграда на здравната служба е преустроена част от навес в централната градина на Ленково, срещу площада. Хората са изключително доволни, че вече няма нужда да изминават повече от километър, за да получат здравна помощ. Службата разполага с оборудвани чакалня, кабинет за общопрактикуващия лекар, манипулационна, зъболекарски кабинет и санитарен възел. Стойността на строително ремонтните работи е 55 000 лева, осигурени от общинския бюджет.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: