КДК откри новия сезон с творческа среща с художника Христо Вачев

09.10.2014 8:47

9.10.kdk1

Творческа среща със заслужилия гражданин на Плевен – художникът Христо Вачев, се проведе снощи в Клуба на дейците на културата. Проявата, част от поредицата „Една вечер в клуба с…“, бе своеобразен старт на новия творчески сезон в КДК и събра много приятели и почитатели на популярния далеч извън границите на България художник. Повече за него и богатата му творческа биография пред публиката в клуба сподели журналистът Ваня Дочева, която посочи, че колкото и да се старае, не може да представи Христо Вачев само с няколко изречения.

9.10.kdk2
Христо Вачев е роден през 1950 г. в Плевен. Член е на AIAC – Международна академия за съвременно изкуство на Кралство Белгия, която през 1992 г. го вписва в своята златна книга, а три години по-късно го удостоява със златен медал, платинен диплом за живопис, златен плакет и титла „доктор хонорис кауза“. Участвал е в Есенния салон в Гран пале в Париж през 1992 г. Вачев има десетки самостоятелни изложби в страната и чужбина. Негови картини са намират в НХГ – България, в галерии в Берлин и Осака, както и в частни колекции в Австрия, Аржентина, Белгия, Германия, Гърция, САЩ, Франция, Япония.
Специален гост на творческата среща бе един от най-близките приятели на Христо Вачев, директорът комуникации на книжарници „Хеликон“ Юри Лазаров, който също говори за именития ни съгражданин.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: