В Плевен стартира XXII Международна конференция за студенти и млади лекари

09.10.2014 15:49

9.10.mu

Медицински университет – Плевен е домакин на XXII Международна медицинска научна конференция за студенти и млади лекари. Форумът е сред първите прояви от календара на научните събития през „Юбилейния месец на науката – октомври`2014”, посветен на 40-годишнината от създаването на Медицинския университет. Участниците в конференцията – гост-лектори, студенти по медицина, докторанти и млади лекари, са над 300 от 11 страни.
От името на кмета на Община Плевен те бяха поздравени по повод официалното откриване от неговия заместник Стефан Петков. „Приветстваме всички вас за амбицията да давате среща на доказания професионализъм и опита с таланта и енергията на младостта, заедно да търсите нестандартното, да гледате напред във времето, да градите мостове между държавите не само в света на науката. Убедени сме, че дните на конференцията ще очертаят нови хоризонти в професията, ще разкрият смели идеи и не на последно място ще бъдат повод за ползотворни перспективни контакти.
Убедени сме, че този форум ще бъде стимул за развитие и израстване, за разгадаване на все повече тайни в медицината в името на най-ценното – съхраняване на човешкото здраве и живот”, се казва в приветствието.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: