Полеви лагерни обучения провеждат военните от Белене

07.10.2014 14:57

7.10.belene1

В изпълнение на „План за дейността на 55-ти инженерен полк през учебната 2014 г.” на 29 септември започнаха полевите лагерни обучения с личния състав от инженерни формирования на полка. От 29 септември до 3 октомври преминаха полевите лагерни обучения на инженерната рота за бойна поддръжка и понтонно-мостовата инженерна рота на военно формирование 54470 – Белене. В хода на полевото обучение, което се проведе на полигон „Операции по поддържане на мира” на река Дунав и в различни местности около град Белене, военнослужещите от инженерната рота за бойна поддръжка отработиха задачи по устройване на инженерни заграждения, устройване на проходи в инженерни заграждения, миниране на пътища, летища и населени пунктове и цялостно разминиране на местност. Благодарение на добрата подготовка на военнослужещите задачите бяха изпълнени професионално.
Военнослужещите от понтонно-мостовата инженерна рота изпълниха успешно задачи по устройване, оборудване и поддържане на паромни и мостови преправи.

7.10.belene2
На 6 октомври започнаха полевите лагерни обучения на другите две роти от военно формирование 54470, които ще продължат до 10 октомври. Основните задачи, които ще трябва да изпълнят военнослужещите от ротата за унищожаване на невзривени бойни припаси (РУНБП) са: откриване и обезвреждане на импровизирани взривни устройства и невзривени бойни припаси (ИВУ) и прочистване на сгради от ИВУ, а на инженерната мостова рота за обща поддръжка – устройване и оборудване на механизирани мостове и нисководен дървен мост.
Полевите лагерни обучения се провеждат под ръководството на командира на военно формирование 54470 подполковник Калоян Василев.

7.10.belene3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: