С Юбилеен месец на науката МУ – Плевен отбелязва 40-годишния си юбилей

06.10.2014 14:38

5.10.sik

През 2014 г. академичната общност на Мeдицински университет – Плевен чества 40-годишен юбилей от полагането на основите на висшето училище през 1974 г. Годината на юбилея е повод за отбелязване на 40 години път на израстване и утвърждаване на висшето училище до постигане на съвременния му облик като модерен образователен и научноизследователски център с приоритет в развитието на телемедицината и роботизираната хирургия.
Годината на юбилея е повод висшето училище да отвори вратите си, за да посрещне своите възпитаници, приятели и партньори от страната и чужбина за участие в юбилейните научни форуми и тържества. Честването на 40-годишнината на Медицински университет – Плевен е празник на цялата академична общност, празник на знанието, на качественото медицинско образование и на дръзновените научни идеи.
В програмата за отбелязването на юбилея са включени ХІІ Международна медицинска научна конференция за студенти и млади лекари, която ще се проведе от 8 до 11 октомври, Ден на науката съвместно с БАН на тема „Образование, иновации, наука – триъгълник на знанието” на 17 октомври, VІІ Национален конгрес по фармакология – от 17 до 19 октомври, VІІІ Национална среща с международно участие на Международна изследователска фондация „Хасуми – България” – на 24 и 25 октомври, академична лекция на проф. д-р Харалд цур Хаузен, Нобелов лауреат за медицина и физиология 2008 г. – на 28 октомври, както и Юбилейна научна конференция „40 години Медицински университет – Плевен” – от 30 октомври до 1 ноември.
Научните прояви са съчетани с три празнични концерта на Плевенска филхармония, последният от които ще се състои на 31 октомври на кулминационното тържество в ДКТ „Иван Радоев” – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: