Шахматен турнир за Купа „Плевен XXI” ще се проведе този уикенд

02.10.2014 11:58

2.10.chess

През този уикенд в хотел „Балкан“ ще се проведе Oткрит турнир по шахмат Купа „Плевен XXI“. Състезанието се организира по повод 15 години от създаването на Спортен клуб по шахмат „Плевен XXI“. Право на участие имат всички български и чуждестранни шахматисти с ЕЛО до 2300, подали заявка за участие в срок до 2-ри октомври и заплатили съответната турнирна такса. Състезателите ще бъдат запознати с регламента на турнира на техническата конференция, която ще започне в 10:30 ч. в съботния ден.
Партиите от първия кръг ще стартират в 11:00ч., а официалното откриване ще бъде в 13:30ч., преди началото на втория кръг. На 4-ти октомври ще се играят 4 кръга по Швейцарска система, при контрола 50 минути на състезател с добавка от 10 секунди на всеки изигран ход. В неделя, 5- ти октомври, ще се играят още 3 кръга с начален час 8:30. Турнирът ще бъде валиден за български рейтинг и ще се ръководи от главният съдия мс Димитър Илиев от София.
В състезанието са поканени да участват бивши и настоящи състезатели на СКШ „Плевен XXI“. Петнадесет от тях ще бъдат наградени с плакети за значителен принос в развитието на клуба. На проявата се очаква да присъстват и четиримата досегашни председатели на плевенския клуб – Марио Стоянов, Петьо Маринов, Пламен Маринов и гросмайстор Борис Чаталбашев. Сред гостите на турнира ще бъдат представители на плевенски фирми и организации, съдействали при организирането му.
Победителят ще спечели купа на името на клуба. Купа ще получат и най-добре представилият се плевенски шахматист, както и дете до 12 години с най-предно класиране. Според регламента ще бъдат връчени общо 22 награди в различни категории: мъже, жени, ветерани, младежи и девойки до 20 години, момичета и момчета до 10 и 14 години, деца до 8 години, най-малък и най-малка участничка. Предвидена е награда и за най-добре представил се шахматист от СКШ „Плевен XXI“. Награждаването на победителите и закриването на турнира е обявено за 15:30 ч. в неделя следобед.
До момента са записани 112 шахматисти, състезатели от над 20 клуба от страната. От тях 88 имат български коефициент-ело. Начело в стартовия лист е състезателят на СКШ „Спартак Плевен XXI“ фиде-майстор Николай Йорданов, с българско ело 2297.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: