Найден Зеленогорски представи акцентите в управленската програма на Реформаторския блок на среща в КТ „Подкрепа“

02.10.2014 15:14

На среща с ръководството на КТ „Подкрепа” – Плевен, водачът на листата на Реформаторския блок в Плевен Найден Зеленогорски представи акцентите в управленската програма на коалицията. Присъстваха и кандидатите за народни представители за Плевенски многомандатен избирателен район д-р Мариана Лазарова, Мария Монова и Красимира Лилова.

naid
Двете страни дискутираха въпроса за необходимите спешни реформи в сферата на образованието и културата. От името на синдикат „Образование”, г-жа Боряна Генова, председател на Синдикален регионален съюз към КТ „Подкрепа” връчи на Зеленогорски предложения и въпроси, свързани с реформата в българското образование. Според г-жа Генова, без държавност и институционалност, без финансови грижи и нова законодателна рамка, българският учител не може да настигне динамичното европейско и световно образование.
Зеленогорски сподели необходимостта от изработване на нов Кодекс на труда, който да позволява на хората да работят и да създават гъвкав пазар на труда. Според водачът на листата на Реформаторския блок, създаването на нови работни места е възможно само чрез политическа, законова и финансова стабилност, запазване на валутния борд и на текущото ниво на данъчното облагане. „Плевенска област се нуждае от привличане на високотехнологични инвестиции,развитие на поливното земеделие и на зеленчуковото производство, овощарство и лозаровинарство” – заяви още Зеленогорски.
На срещата бе обсъден и въпроса за ситуацията в стъкларски завод „Рубин Инвест” след възникналите проблеми и неяснотите около Корпоративна търговска банка, която е собственик на предприятието.
По-късно на среща със симпатизанти и съмишленици в Белене, Найден Зеленогорски и кандидатите за народни представители на дискутираха въпроса за развитието на града. При посещението си те изразиха своята подкрепа на идеята на католическия свещеник отец Паоло за изграждането на мемориал в памет на избитите и репресирани от комунистическия режим в концентрационен лагер в Белене.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: