Четенето се превърна в игра за малчуганите от НУ „Отец Паисий”

30.09.2014 8:50

30.09.otecpaisii2

Учениците от НУ „Отец Паисий” се включиха в Националната кампания „България чете” за насърчаване на четенето и грамотността сред гражданите от всички възрасти под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев, Министерството на образованието и науката и Министерството на културата. В рамките на кампанията децата четоха по различен от обичайния начин. Книгите бяха част от игрови занимания под наслов „Да усетим книгите с всичките си сетива” за учениците от първи и втори клас и „Книги и футболна интуиция” за учениците от трети и четвърти клас. Добрите практики са заимствани по немски образец и разкриха необятните възможности как четенето може да се превърне в забава и веселие.

30.09.otecpaisii3
По-малките ученици откриха тайнствения свят на книгите, като опипваха скрити в кутия предмети, които трябваше да разпознаят по-късно при прочитането на приказката „Червената шапчица”.
По-големите пък се състезаваха, като целиха любимите книги на противниковия отбор от 20 метра разстояние. Ако стрелецът се справи, загубилият играч чете изразително любимия си откъс от книгата, с която се състезава. Отборите се редуват докато бъдат съборени всички книги. Печели тимът, който с най-малко шутове е повалил книгите на противниковия отбор.

30.09.otecpaisii4

 

30.09.otecpaisii5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: