Фани Ананиева, кандидат за народен представител от ДПС: За да не произвеждаме „калинки“, ДПС залага на образоваността на младите хора!

26.09.2014 10:39

Фани Генчева Ананиева, кандидат за народен представител от листата на ДПС за 15 МИР Плевен. Родена в град Долна Митрополия, където живее и до днес. Завършила е Техникум по туризъм. След година ще се дипломира като бакалавър в специалността „Публична администрация“ в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ в Свищов. Работила е като социален работник в Община Долна Митрополия. Вече 5 години работи в „Напоителни системи“.
Фани Ананиева е 2 мандата младежки общински председател на ДПС в Долна Митрополия, а понастоящем – председател на младежката областна организация на Движението. Общински съветник от ДПС в Общински съвет Долна Митрополия, заместник-председател на Общински съвет Долна Митрополия.

dps2

– Какво те мотивира да се кандидатираш за народен представител?

– Като млад човек бях много добре приета в ДПС. Партията инвестира много в младите хора и тяхното образование. В кампанията на младежката организация акцентираме върху подпомагането на младите хора, за да имат възможност да продължат своето образование, независимо дали са роми, турци или българи. Близо 100 са подпомогнатите младежи в Плевенска област, стотици в България. ДПС се грижи и за тяхното по-нататъшно професионално израстване и реализация, за да не произвеждаме „калинки“, а млади, умни и компетентни хора.

– Прави впечатление пъстротата на листата на ДПС в 15 МИР Плевен?

– В нея има роми, българи, турци, представени са както мъжете, така и жените. Искам да подчертая, че половината от кандидатите за народни представители са в т.нар. „младежка възраст“, според европейските стандарти в политиката. ДПС, за разлика от другите политически сили, се грижи за професионалното и кариерно израстване на младите хора и това е основен приоритет на Движението още от неговото зараждане. Това е една последователна политика, започната от почетния председател Ахмед Доган и продължена от сегашния Лютви Местан.
Заради ниския жизнен стандарт много млади хора в България не могат да си позволят да продължат своето образование във висшите училища и университети. От друга страна статистическите данни ни нареждат сред най-образованите народи в света, нашата учебна система и преподаватели също са в първите редици и трябва да се гордеем с това. Като млади либерали, нашият ангажимент е да сме образовани, да работим за доброто бъдеще на родината ни, защото ние също сме патриоти в душата и сърцето си ..

– Не те ли притеснява тази кампания срещу ДПС?

– Не случайно обединението, след толкова години на преход, между българи, роми и турци вече е факт. И това явно е проблем…
Аз съм млад човек, имам приятели и приятелки и българи и роми и турци. В ежедневното ни общуване, в професионалните ни отношения, няма такива противоречия. Като че ли в момента в обществения живот съществуват едновременно два паралелни свята – единият на политическото говорене и създаване на напрежение и конфликти там, където няма такива…И другият – на ежедневието ни, където проблемите са еднакви за всички български граждани…

– Ще гласуват ли младите хора? Как ги мотивираш?

– Като показвам примера – с мен и моето развитие, с кариерата на нашия водач на листа Митхат Метин. В ДПС-Плевен, за разлика от доста други политически партии, има развитие, смяна на поколенията, кариерно израстване и реална възможност всеки млад човек да докаже себе си като политик на различните нива на практикуване на политическото – местно, общинско, държавно, в законодателната или в изпълнителната власт.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: