„Спартак“ би „Ювентус“ в областния финал за Купата на Аматьорската лига

26.09.2014 11:36

26.09.spartak

Спартак отстрани Ювентус (Малчика) в плевенския финал от турнира за Купата на Аматьорската футболна лига. Това информира plevensport.eu. „Синьо-белите“, които играха с юношеския си състав, победиха своите съперници с 2:1 и продължават в надпреварата. Гостите пък излязоха само с 3-4 от титулярните си футболисти, като резервната им скамейка беше празна. Така се стигна до интересна ситуация в 10-ата минута, когато играчът на Ювентус Валентин Антонов получи контузия в коляното и трябваше да напусне терена. На негово място не влезе друг футболист и до края на първото полувреме отборът от Малчика беше принуден да играе с 10 души. По време на почивката все пак от щаба им намериха изход от ситуацията, като попълниха тима си с приключилия работния си ден Тони Панков, който игра през вторите 45 минути.
Домакините поведоха в 7-ата минута, когато след атака по левия фланг последва пас и Мартин Бакалов засече топката от 2-3 метра и откри – 1:0. До края на полувремето не се случи нищо кой знае колко интересно. След таймаута двата отбора излязоха с изравнени състави и гостите от Малчика взеха инициативата и на два пъти имаха шанс да изравнят. В 50-ата минута резервата Тони Панков уцели гредата зад вратаря на Спартак след шут от воле, а малко по-късно и Кристиян Коев стори същото.
Така се стигна до 78-ата минута, когато след ъглов удар в полза на Ювентус защитата на домакините изби топката, след което последва бърза контраатака, като Ангел Делев остана сам срещу влезлия през втората част резервен вратар Веселин Ганчев, преодоля го и направи 2:0. Две минути преди края все пак отборът от Малчика стигна до гол. Негов автор стана Тони Панков, който с хубав удар от въздуха с левия крак извън наказателното поле изненада Радослав Михайлов и фиксира крайното 2:1.
След тази победа тимът на Спартак очаква следващия си противник, който ще бъде някой от победителите в останалите области.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: