ТЕЦ Плевен излиза на протест от утре до петък. Искат оставката на директора на НЕК!

23.09.2014 18:44

Ние, енергетиците, производители на топло и електроенергия подкрепяме действията на миньорите и техните справедливи искания за достоен и нормален живот. Разбираме трудностите пред които са поставени нашите колеги и изразяваме нашата солидарност с предприетите от тях действия. Това заявяват в декларация до премиера, министъра на икономиката, до КНСБ и КТ „Подкрепа“ работниците и ръководството на ТЕЦ-Плевен.

27.08.tec_
Всичките тези проблеми са продиктувани от неадекватната енергийна политика към съотношението приходи разходи на енергийните дружества, които идват от избирателните действия от страна на НЕК по отношение на разплащането на енергийните дружества.
За да живееш нормален живот в България явно трябва да се търси отговорност или оставката на изпълнителните директори на НЕК които с неадекватните си действия водят енергийните производители до фалит. Това пише още в декларацията, разпространена до медиите.
Ние искаме оставка на изпълнителните директори на НЕК и поради неправомерното ограничаване на графиците за производство на електрическа енергия по комбиниран способ, с което ни обричат на невъзможност за нормална работа. Във връзка с това искаме да се предприемат мерки и незабавни действия в посока на преразглеждане и промяна на правилата за търговия с електрическа енергия.
Няма да оставим хората под земята само защото НЕК е некоректен платец не само към тях, а и към всички производители на електрическа енергия.
За времето от сряда – 24.09 до петък – 26.09 ще проведем протестни действия в гр. Плевен. Декларираме, че ако в срок до 26.09.2014 г. не дадете конкретен отговор на нашите въпроси и няма предприети действия за разрешаване на по-горе изброените проблеми ще се подновят протестните действия в столицата пред сградата на НЕК-ЕАД.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: