Плевенски пилот грабна титлата в клас НС3 на планинския шампионат

20.09.2014 12:34

20.09.rali

Плевенският рали състезател Ивелин Чапанов с Рено Клио грабна националната титла в клас НС3 на тазгодишния планински шампионат. Това информира plevensport.eu. Пилотът на „Плевен рейсинг тим“ затвърди лидерската си позиция, като спечели и последния кръг от първенството – Планинско изкачване „Осогово 2014“. Плевенчанинът изпревари с 6.37 секунди Стефан Стоев от „Ара Моторспорт“ (Габрово) и с прибавените нови 25 точки заслужено стана първи в крайното класиране за тази година. Чапанов събра 109 точки, като след него останаха Тодор Тодоров от „Етър рейсинг“ с Фолксваген Поло с 82.5 и Милен Узунов от „Казанлък Моторспорт“, който има 63.5 пункта.
В общото генерално подреждане на пилотите от всички класове Ивелин Чапанов заема престижната трета позиция с 47 точки от 86 рали състезатели взели участие в седемте кръга на планинския шампионат. Първи е Любен Каменов от „Каменов рали тим“ с Мицубиши Лансър, който спечели цели 125 точки през сезона, следван от Христо Манолов („Боила АМС“) с 91 точки.
Още един плевенски автомобилен състезател успя да влезе в призовата тройка в своя клас. Това направи Искрен Пондев с Пежо 106 в НС5, който с 30 точки се нареди трети в крайното класиране. Шампион тук стана Николай Ганев от „Ара Моторспорт“ с Хонда Сивик с 62.5 т., а втори – неговият съотборник Стефан Стефанов с ВАЗ 2105, който събра 39.5 точки. Пондев завърши тази година на 61-во място в генералното подреждане. Третият пилот на „Плевен рейсинг тим“, Росен Костов с Пежо 106, който се състезава в клас НС4 приключи сезона на осмо място в своя клас и на 42-ра позиция в общото класиране.
Майсторите зад волана от „Плевен рейсинг тим“ се наредиха на осмо място в годишното отборно класиране със събрани 26 точки. Първенци са пилотите на „Ефко Рейсинг Казанлък“ със 140 пункта, следвани от състезателите на „Боила АМС“ (Шумен) със 76 и „Джордан Рейсинг тим“ (Велико Търново) с 55.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: