Читалище „Съгласие“ започва новия творчески сезон след мащабен ремонт (галерия)

16.09.2014 14:01

16.09.saglasie1

Както „Плевен за Плевен“ писа, читалище „Съгласие“ спечели финансиране по два проекта от първата конкурсна сесия на Министерство на културата. Те са съответно в направленията „Художествено-творческа дейност и попълване на библиотечния фонд” и „Частични ремонтни дейности по сградите на читалищата и вътрешен интериор на сценичните и библиотечни пространства”. От председателя на читалищното настоятелство, Ивайло Атанасов, научихме, че всеки от проектите е на стойност 3000 лв. Той разкри, че читалищната библиотека вече е обогатена с книги за 1800 лв., а също така със средства по проекта ще бъдат закупени костюми за възпитаниците на Балетната школа.

16.09.saglasie2
Ивайло Атанасов сподели, че със собствени средства читалището е реализирало ремонт на покрива на сградата, като най-сетне се решава и проблемът с плоския покрив на читалнята. Там ще бъдат монтирани нагреватели, които няма да позволят обледяване. Тъй като стойността им е доста висока, за закупуването им ще бъдат използвани и парите от Министерство на културата. На 90% е подменена и дограмата на читалище „Съгласие“, като по план през следващото лято ще бъдат подменени и останалите прозорци. Изцяло реновирани са гримьорните и репетиционната зала на партера, както и диригентската стая на зала „Емил Димитров“.

16.09.saglasie3

Подменени са работните бюра и преградните стени в библиотеката, а също така там са поставени нови панорамни прозорци, с които пространството изглежда много по-уютно. Балетната зала ще посрещне талантливите възпитаници на школата с нови огледала и по-просторни съблекални, а голям ремонт е извършен и в репетиционната на Ансамбъл „Мизия“.

16.09.saglasie4
Атанасов не скри, че амбицията на екипа на читалището е през следващата година да бъдат сменени и столовете за зрителите в зала „Емил Димитров“. Цената на един стол е между 60 и 260 лв., а местата в залата са над 460.

16.09.saglasie5

 

16.09.saglasie6

 

16.09.saglasie7

 

16.09.saglasie8

 

16.09.saglasie9

#тагове:

НАЙ-НОВИ: