Лютви Местан призова в Плевен Плевнелиев: Обърнете внимание на назначения от вас служебен кабинет да спре с политическите уволнения!

16.09.2014 14:51

16.09.mestan1

„Г-н Президент, обърнете внимание на назначения от вас служебен кабинет да спре с политическите уволнения„. Този призив отправи лидерът на ДПС Лютви Местан по време на откриването на предизборната кампания в Плевен, където бе заедно с част от водачите на листи от Северозападна България. Местан заяви още, че ДПС ще отговори на политическите уволнения с много мощна подкрепа за партията му на изборите на 5 октомври.

16.09.mestan2
Лидерът на ДПС зададе риторичния въпрос дали има реваншизъм по отношение на кадрите на ДПС и подкрепи положителния отговор, който получи от залата с конкретни примери. Служебният кабинет е уволнил четирима директори на Областни дирекции по земеделие заради принадлежността им към партията. „През последните няколко седмици наблюдаваме нещо, за което не бяхме се разбрали при Президента на републиката г-н Росен Плевнелиев„, подчерта Местан.
Той припомни, че по време на консултациите при президента е споделил позицията, че предишното управление е било проблематично, защото не е имало ясно парламентарно мнозинство от минимум 121 депутати, което беше проблем пред управлението и работата на Народното събрание.

16.09.mestan3
„Националният интерес изискваше да намерим формулата за едно много по-стабилно управление, за да преминем от политическа криза плавно към политическа стабилност. Но текстът на становището от Консултативния съвет при държавния глава не спира до тук. Там има едно продължение, в което се подчертава, че трябва да има плавен преход към стабилност без реваншизъм„, каза Местан.
„Като председател на ДПС на всеки акт на дискриминиране ще отговарям с още по-сериозно отваряне на партията, точно обратното на дискриминационната политика. В тази българска партия има място за всички – и за турци, и за българи, и за роми, и за цигани, и за християни, и за мюсюлмани, за целия букет от етноси, които живеят в милата ни родина. И обвиненията към ДПС, че сме етническа партия, не почиват на никакво реално основание. Достатъчно е само да видите каква листа стои зад гърба ми. 15 водачи на листите на ДПС са етнически българи. Имаме двама роми, които не са писани на 9 и 10 място ей така, а водят листи на ДПС и ще станат народни представители. „Етническата“ партия ДПС остана в кривото огледало на анти-ДПС страстите. Само който не иска да погледне истинската същност на ДПС, няма да е в състояние да види истинския образ на тази партия. ДПС не е проблемът на България, не е проблемът на българската демокрация, ДПС е важен фактор за решаване на проблемите на българската демокрация“, заяви още Местан.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: