126 първокласници прекрачиха прага на училищата в община Левски

15.09.2014 15:47

15.09.levski1

126 първокласници в община Левски прекрачиха за първи път прага на родното училище на 15 септември. За всички тях този ден е първият празник по дългия път на знанието, духовното и физическо развитие. В първия учебен ден кметът на Община Левски Любка Александрова пожела на добър час на ученици и учители в ОУ „Васил Левски” – Малчика. Всички първокласници в общината получиха подарък от кмета на Община Левски – интерактивно учебно помагало със специално пожелание към всяко дете.

15.09.levski2
Председателят на ОбС-Левски Дочко Дочев подкрепи благотворителната инициативата на ОУ ”Максим Горки” родители и ученици да не купуват цветя за поздрав към учителите, а планираната за това сума да пуснат в кутия и средствата да бъдат дарени на пострадалите от наводненията в Мизия. С това училището се присъедини към благотворителната кампания „Цветя за децата от Мизия“.
За Ивелина Тодорова 15 септември бе първият й учебен ден, като учител в ОУ ”Максим Горки”. Директорът Даниела Георгиева и колективът на училището посрещна топло своята бивша възпитаничка.

15.09.levski3
Българският химн тържествено прозвуча и в СОУ ”Крум Попов”, училището с над 90-годишна история, което всяка година почита паметта на своя патрон с полагане на цветя и венци пред паметника му в училището. Петя Чолакова – главен експерт „Образование, култура и спорт” приветства всички с настъпването на новата учебна.
С внимание и радост бяха посрещнати първокласниците и в НУ ”Христо Ботев” – Левски. Там сред гостите беше зам.-кметът на Община Левски Радослав Йорданов. Поради намаляване броя на учениците ОбС-Левски разреши съществуването на 6 слети и 16 маломерни паралелки в училищата на община Левски.

15.09.levski4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: