„Ювентус“ записа втора победа в първенството

15.09.2014 8:11

15.09.juventus

Новаците от Ювентус (Малчика) се справиха у дома с хита от миналия сезон Ботев (Луковит), като ги победиха с 4:2, пише plevensport.eu. Така момчетата на Иво Братанов и Радослав Йорданов записаха втора победа от началото на първенството на Северозападната „В“ група и със 7 точки се укрепиха в златната среда на таблицата за временно класиране. Футболистите от Малчика играха по-добре от своите гости и закономерно се поздравиха с крайния успех. През първото полувреме двата отбора си размениха по два гола, като домакините поведоха с 2:0, но до почивката Ботев успя да изравни. В 14-ата минута Константин Генков напредна отляво и отправи силен диагонален удар към вратата на тима от Луковит, стражът на гостите отби, но топката попадна в краката на Ивайло Дюлгеров, който стреля и откри резултата. Десетина минути по-късно крайният бранител на Ювентус Валентин Антонов атакува по фланга, навлезе към наказателното поле на Ботев и с хубав параболичен удар намери горния десен ъгъл на вратата за 2:0.
Гостуващият тим, обаче не се предаде и пое инициативата, като до края на първото полувреме се върна в мача с две попадения. В 31-ата минута Цветомир Петков изстреля страхотен снаряд от около 35 метра и завари неподготвен вратаря на Ювентус Веселин Ганчев, който не реагира добре и топката се озова в неговата мрежа. Пет минути преди почивката отново Петков центрира от фаул, защитник на домакините отклони кълбото с глава, но то попадна в Милен Тонев, който от полулегнало положение успя да изравни – 2:2.
През първата част гостите от Луковит могат да съжаляват, че не вкараха още голове, тъй като на два пъти удариха греди чрез Милен Тонев и Антонио Гайдарски. След таймаута отборът на Ювентус натисна и стигна до победата с нови две попадения. Първо в 58-ата минута Преслав Кочев изведе своя тим напред, след хубава атака и пас на Константин Генков, а в продължението на мача Мариян Герашки проби отдясно и сложи топката на крака на Тони Панков, който засече центрирането и сложи край на спора с четвърти гол за Ювентус.
На тима от Малчика предстои трудно гостуване в следващия шести кръг на Янтра в Габрово. Срещата ще се състои на 21 септември (неделя) от 17.00 часа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: