Кметът откри учебната година в Математическата гимназия

15.09.2014 18:56

Скъпи ученици, вашата младост и талант ни амбицират да превърнем Плевен в добро място за живеене с всички условия за реализация най-вече за вас, младите.

mg1

Преди дни открихме новия закрит плувен басейн, до два месеца напълно обновен ще бъде центърът на Плевен, новите тролеи вече се движат по нашите улици, а скоро и по нови маршрути до всички части на града, приключва строителството на нова детска градина, предстои откриването на нови фитнес и волейболни площадки в различни части на града, колкото и да е трудно продължаваме работата за разкриване факултети на различни наши университети в бъдещ Студентски кампус. Защото няма по-голяма кауза за нас от тази да създадем най-благоприятни възможности младите плевенчани да остават тук, в своя роден град. Тук да учат, да работят, тук да раждат и отглеждат децата си.», каза в приветствието си проф. д-р Димитър Стойков.

mg2
Прага на Математическата гимназия тази учебна година прекрачиха 842 ученика. Учебното заведение е едно от най-престижните в Плевен. Редица негови възпитаници са носители на медали в български и международни олимпиади по математика, физика, химия, биология и др.
Информация и снимки – Пресцентър на Община Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: