И професионални пилоти ще се обучават на летището край Бохот от догодина

14.09.2014 10:21

14.09.bohot1

От 2012 г. Летателна площадка „Бохот – ЛМ” има лиценз за извършване на учебни полети, като първите курсисти са започнали обучение през есента на 2012 г. и вече има бреветирани около 30 човека. Това сподели на пресконференция в БТА съсобственикът на ЛП „Бохот – ЛМ”, Антон Георгиев. По думите му, повечето от тях продължават активно да летят, а немалко са си закупили и собствени самолети. Нашият учебен център е един от трите в страната и уникалното е, че нашата площадка е дълга едва 450 метра. Който пилот се научи на толкова къса площадка, ще може да каца навсякъде, посочи още Антон Георгиев, допълвайки, че при другите учебни центрове полосите са дълги повече от километър.

14.09.bohot2
Съсобственикът на ЛП „Бохот – ЛМ” съобщи, че от тази година базата вече има сертификат за ремонт и поддръжка на леки самолети до 5 тона. Повече от десетина самолета вече преминаха при нас и наблюденията са, че инженерният състав е на много високо ниво – повечето са възпитаници на Военновъздушното училище в Долна Митрополия, след което са продължили да работят в частния сектор и се ползват с много добро име в този бранш, не скри Георгиев. Още повече, че и самите клиенти са много доволни и сигурни, отбеляза той. Също така, той разкри, че базата разполага вече с два масивни хангара и два от по-стар тип.

14.09.bohot3
Антон Георгиев сподели, че от началото на следващата година стартира процедура за лицензиране, като учебен център за професионални пилоти. Разполагаме със самолет „Piper P-38 Tomahawk“, който е предвиден за обучение на професионални пилоти и инструктори, като ни остава лицензирането на тази дейност, посочи той. Съсобственикът на летището припомни, че в България е факт тенденция за глад за професионални пилоти, като изрази надежда, че центърът успешно ще завземе и тази ниша. По думите му, очакванията са това да стане факт към средата на 2015-а.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: