Койнаре приема 22-ото издание на лекоатлетическия мемориал „Митето“

13.09.2014 17:49

13.09.koinare

Точно след седмица, на 20 септември (събота) град Койнаре за пореден път ще бъде домакин на едно от най-сериозните състезания за бегачи през последните години мемориал „Митето“. Това пише plevensport.eu. Тази година 22-ото издание на пробега ще бъде под формата на кроскънтри, като на него ще могат да участват от 8-годишни деца до юноши и девойки старша възраст на дистанции от 400 до 3 400 метра. Традиционният лекоатлетически мемориал се организира от КЛА Спартак (Койнаре) със съдействието на Община Червен бряг, Кметство Койнаре, Българската федерация по лека атлетика и спонсори.
Състезанието ще бъде открито в 10.00 часа в Койнаре, в парка около стадион „Спартак“, а 15 минути по-късно ще започнат да стартират участниците в различните дистанции. Последни ще бягат юношите старша възраст, като техния старт е планиран за 12.05 часа. В 12.30 е награждаването на призьорите, като първите трима във всяка група ще бъдат наградени с медали, а до шесто място с грамоти, предметни и парични награди.
Ще има и отборно класиране за възрастовите групи при момичетата и момчетата до 14 и до 16 г., юношите и девойките младша и старша възраст. Отборът трябва да бъде съставен минимум от трима състезатели, като класиралите се на първо място тимове в посочените групи ще бъдат наградени с купи, а до трето място – с грамоти. Подреждането ще става по наказателни точки от индивидуалното класиране, като първият получава една н.т., вторият – две и т.н.
Паричните премии в лекоатлетическия мемориал са на стойност 2 030 лева. През миналата година в състезанието се включиха 150 атлети от 20 клуба от цялата страна. Надпреварата през 2013 г. ще се запомни с нов рекорд на трасето, който беше постигнат при девойките старша възраст от бегачката на Локо 2010 (Горна Оряховица) Моника Георгиева. Тя премина дистанцията от 1 800 метра за 6.01:73 мин.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: