348 ученици ще посрещне на 15 септември НУ „Отец Паисий“

12.09.2014 11:30

12.09.nu

Новата учебна година НУ „Отец Паисий” стартира с 4 паралелки първи клас, като едната е новосформирана, информират оттам. Общият брой на паралелките е 16, като в тях на двусменен режим ще се обучават 348 ученици. Увеличен и подмладен е и педагогическият екип с 4 новоназначени възпитатели. За обучението и възпитанието на децата ще се грижат 16 класни ръководители, 2 учители по английски език, 1 учител по музика, психолог, логопед, ресурсен учител и 8 възпитатели. В целодневна форма на обучение са обхванати близо 200 ученици, които ще се обучават в 8 Полуинтернатни групи.
Деветдесет и двама са първокласниците, които ще прекрачат прага на училището за първи път. Посрещането им ще стане с празнична програма, изнесена от четвъртокласниците. Традиционно откриването на учебната година ще започне с посрещане на знамената, химн на България и водосвет, след което поздрава си към ученици, родители, учители и гости ще поднесе директорът на училището, Иван Вълков. По стара българска традиция той ще лисне менче с вода по съвместния път на ученици и учители за успешното преодоляване висотите на знанието.
Класните ръководители на първите класове Даниела Начева, Валентина Попова, Маринела Йончева и Мариана Косева ще поведат първолаците към класните им стаи, преминавайки с тях през арка с формата на шестица.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: