Патриотичен фронт: Двойно увеличение на бюджета за ин витро процeдурите!

12.09.2014 13:48

vm6

В момента 200 000 са българските семейства с репродуктивни проблеми. Това заяви на среща с жителите в гр. Долни Дъбник д-р Калин Поповски, кандидат-депутат от листата на Патриотичния фронт. Тези семейства са поставени на двоен тормоз – от една страна невъзможността да имат дете, от друга – невъзможността да платят необходимите процедури. Цената на една такава е 5 000 лв., а са необходими минимум три.

vm4

В Европа медицинската практика е приела, че с три процедури проблема ще се разреши, но там няма такава бедност и демографска криза, каквито има в България. Затова тук процедурите трябва да са най-малко 5, каза още д-р Поповски. Патриотичният фронт ще направи предложение в Народното събрание Фонда за репродуктивната медицина да бъде финансиран поне двойно. В момента са предвидени 15 млн. лв. за ин витро процедури на нуждаещите се семейства. Патриотичният фронт ще заложи в бюджета на Фонда поне 30 млн.лв., за да има трайно решение въпроса с безплодието и демографската криза в България.

vm5
В момента идвам от Буново, където се проведе възпоменателен митинг в памет на жертвите от варварския терористичен акт на 9-ти март 1985 год., каза водачът на листата на Патриотичния фронт – Красимир Каракачанов. През онзи злокобен ден български граждани с турско самосъзнание взривиха вагона за майки с деца и загинаха 3 деца и 4 жени. Това не трябва да се повтаря никога повече. И нека да е ясно, че Патриотичният фронт не насажда омраза към цигани, турци, арменци или други етноси. Патриотичният фронт е за справедливост към всички български граждани, която се изразява в спазване и равенство пред законите на държавата, каза още Каракачанов. Затова казваме, че сме за решително правораздаване, за да няма политически квоти в съдебната система и съдът да отсъжда справедливи присъди.

vm1
Община Долни Дъбник е земеделски регион. Затова е от особено значение Патриотичният фронт да влезе в Народното събрание, за да реализира програмата си за селските райони, каза по време на срещата инж. Николай Маринов – вторият в листата на Фронта. Ще защитим над 2 млн. собственици с приемането на Закон за рентата. Чрез Национален гаранционен фонд за селските райони и спиране на вноса от Турция и други страни извън ЕС, ще защитим интересите на земеделските стопани. Ние се ангажираме и с разработването на дългосрочна стратегия за възраждане на родната консервна промишленост. Всичко това са постижими цели, трябва само обединение около тях и работа за коренна промяна в земеделието, каза инж. Маринов.

vm3
Срещата в долни Дъбник завърши с много въпроси към представителите на Патриотичния фронт, на които те дадоха изчерпателни отговори. Срещите в плевенска област на Красимир Каракачанов продължават.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: