Чавдар Вълков дава старта на Есенния салон на изкуствата и културата в Русе

07.09.2014 14:20

7.09.chavdar

Утре се открива Есенният салон на изкуствата и културата 2014, който Община Русе организира традиционно в партньорство с местни и национални културни оператори през септември, октомври и ноември, и който и тази година ще предложи на русенската публика над 40 събития в областта на културата и изкуството – изложби, концерти, фестивали, филмови вечери, както и дългоочаквания и обичан от малки и големи Русенски карнавал. Това информират от пресцентъра на местната администрация.
Първото събитие от програмата, което ще открие Есенния салон, е мултимедийният концерт „Червената цигулка”, с участието на Русенската филхармония. Концертът ще се състои от 20 ч. на Площада пред Общината. Програмата включва музика от филмите „Червената цигулка“, „Списъкът на Шиндлер”, „Кръстникът”, „Дами в лилаво”, „Гладиатор”, „Хари Потър”, „Мисията невъзможна”, „Карибски пирати” и др., като музикалното изпълнение ще бъде съпроводено с кадри от хитовите киноленти. Атрактивният мултимедиен спектакъл „Червената цигулка” се очаква да привлече както русенските меломани, така и любителите на седмото изкуство.
Сред главните действащи лица в концерта ще бъдат двама плевенчани – диригентът Владимир Бошнаков, и цигуларят Чавдар Вълков, който ще бъде солист на русенските филхармоници. Концертът се организира от Община Русе съвместно с Държавна опера – Русе. Есенният салон на изкуствата и културата в Русе се провежда в рамките на кампанията „Русе – град на свободния дух“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: