Плевенчанинът Ивелин Чапанов с подиум на рали „Шипка 2014“

04.09.2014 11:49

4.09.rali

Плевенският автомобилен състезател Ивелин Чапанов продължава с отличното си представяне в националния планински рали шампионат, пише plevensport.eu. През изминалия уикенд пилотът на „Плевен Рейсинг Тийм“, който е без конкуренция в своя клас НС3, кара чудесно в предпоследния кръг от първенството – „Шипка 2014“, като финишира трети в общото генерално класиране в състезанието и напълно заслужено се качи на подиума. Както и в предните няколко кръга Чапанов със своето Рено Клио се пребори с останалите осем състезатели в клас НС3 и завърши на първо място с време 7:56.33 минути.
Доброто постижение му отреди и призовото трето място във всички класове в ралито, като плевенчанинът остана само зад победителя Любен Каменов („АСК Каменов Рали тийм“) с Мицубиши Лансър ЕВО 9 и Христо Манолов („АСК БОИЛА“) със същия автомобил.
В клас НС3, за автомобили от 1600 до 2000 кубика, след Чапанов финишираха Стефан Стоев („Ара Моторспорт“) с Хонда Сивик и Милен Узунов („Казанлък Моторспорт“), също с Хонда Сивик.
Надпреварата по 6.8-километровото трасе към връх Бузлуджа събра 49 състезатели, като завършиха 36. В ралито взеха участие още двама пилоти на „Плевен Рейсинг Тийм“ – Искрен Пондев и Росен Костов, и двамата с Пежо 106. Пондев приключи кръга на Бузлуджа на трето място в своя клас НС5 с време 13:34.17 мин., като пред него завършиха Павел Шенков („Хоби Кар“) с ВАЗ 2107 и Владимир Владимиров („Арт Рейсинг“) със Сузуки Суифт.
Росен Костов, който кара в клас НС4, отпадна по средата на състезанието, не успя да финишира и остана извън класирането.
В отборното подреждане на „Шипка 2014“ победители станаха пилотите на „Ефко Рейсинг Казанлък“ с 25 точки, следвани от съгражданите им от „Казанлък Моторспорт“ с 18 и състезателите на „АСК Контрол“, които събраха 15 точки. „Плевен Рейсинг Тийм“ приключи надпреварата на девета позиция с 2 точки.
Последният кръг на планинския автомобилен шампионат – „Изкачване Осогово 2014“ ще се проведе на 13 и 14 септември.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: