Едни от първите изпълнители на Плевенската опера се завръщат отново на наша сцена

02.09.2014 15:53

2.09.opera1

Спонтанна среща на част от първите изпълнители на Плевенската опера се състоя преди дни в нашия град. Домакин бе една от емблемите на Операта и настоящ директор на Плевенска филхармония, Любомир Дяковски, а негови гости бяха семейство Роза Гръчка и Михаил Миланов, които от години работят в Германия, Малина Павлова и проф. Мила Дюлгерова.
Оперните певци не скриха, че в Плевен са били едни от най-хубавите им години или бохемски времена, както най-точно ги определи Миланов. Бяхме постоянно заедно, не само на сцената, а по време на представленията залата бе винаги пълна, спомня си той. Когато гостувахме в Стара Загора с „Бохеми“ в едно от изданията на Прегледа на оперните театри, един от критиците бе казал за нас „Тези хора се обичат – такава топлина лъха от сцената“, сподели Малина Павлова. От своя страна, проф. Дюлгерова допълни, че на същото това участие много от колегите им от други градове са споделили впечатлението си как екипът на Плевенската опера работи като часовник.

2.09.opera2
„Чухме се по телефона съвсем инцидентно и те приеха поканата ми да дойдат в Плевен. Всички сме изключително щастливи, защото си припомнихме нашата младост, когато всички бяхме на по двадесет и няколко години“, сподели Любомир Дяковски, допълвайки, че с някои от колегите си се вижда за първи път от 35 години. Певците са поздравили Дяковски за новата му длъжност и са изразили надежда, че в Плевен отново ще има бурен културен живот. Вече говорихме и за съвместни прояви с тях, които ще реализираме догодина, за да имат и по-младите плевенчани възможността да чуят тези невероятни гласове, разкри директорът на Филхармонията. Заедно с Михаил Миланов, Дяковски ще организира курсове за млади изпълнители, в които ще помагат и други техни колегии с кариери на едни от най-големите световни сцени. Целта ни е да помогнем да младите певци и отивайки на Запад те да бъдат отлично подготвени, каза още директорът на Плевенската филхармония.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: