Септември ще е топъл. Имате още време за море и планина!

01.09.2014 8:08

След дъждовния юли и горещия август, според прогнозата на синоптиците септември се очертава сравнително топъл, но не толкова, колкото през изминалите години. Прогнозата за времето е идеална за дълги излети и походи по прекрасните ни планини. То ще е благосклонно към любителите на морските почивки. Ако планирате късна почивка на морето, първото десетдневие на септември 2014 е идеално за целта.

pljas
Според синоптиците температурите в по-голямата част на страната ще останат сравнително високи като се очакват съвсем леки понижения от 1-2 градуса, но те ще се усетят най-вече в северната половина на България. Предвижда се увеличение на средната месечна влажност и задържане на валежите в границите от предишния август. Въпреки това, постепенно засилващите се ветрове от запад и образуващият се северен фронт, ще предполагат захлаждане. Прогнозата е за предимно слаби ветрове, като силните такива, ще са предимно локални и краткотрайни.
През годините септември 2014 беше определен като сравнително сух месец и прогнозите за валежи са около 30-50 литра на кв. метър в равнините и низините, а в планинските области около 90-100 литра на кв. м. Тенденцията от последните години за повишаване на температурите с един – два градуса ще се запази като средната температура за месеца се очаква да бъде около 28 – 31 градуса.
Прогнозата е за около 17-18 слънчеви дни, а облачните ще са около 5-6. Средните температури за месеца се очаква да бъдат около 28-31 градуса. Минималните температури ще бъдат около 23-26 градуса, а максималните около 30-32.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: