Само конфискация може да реши проблема с каруците. Как да стане, ще умуват общинари и съветници

27.08.2014 8:39

kon1

Тези снимки, показващи спокойното придвижване на каруци из града, ни изпрати наш читател. Те са правени на 23 август – повече от месец след като влезе в сила промяната в Наредба №3, която ограничава движението на пътни превозни средства с животинска тяга в строителните граници на Плевен.

kon2
От инициатора на тази промяна – общинският съветник Красимир Атанасов научихме, че според справка, направена от Първо и Второ РУП в Плевен, санкционираните за периода от 14 юли насам са 27, като от тях 20 са във връзка с Наредба №3. Седем пък са регистрираните случаи от КАТ – Плевен и те са по Закона за движение по пътищата. Общинският инспекторат също е регистрирал 4 нарушения. Повечето каруци обаче се оказват с малолетни водачи, на които не могат да се съставят актове…
Както и се очакваше, предприетите мерки по Наредбата, не водят до положителен ефект. Затова и Комисията по Обществен ред и сигурност реши на последното си заседание да се обърне към юристите на Общината за намиране на правна възможност за конфискация на каруците на нарушителите, научихме от съветник Атанасов. Ще се потърсят и положителни практики в тази насока, довели до решаване на проблема в други общини.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: