Приключи водолазният лагерен сбор с участието на военни от ВФ 28880 – Белене

25.08.2014 14:58

25.08.vodolazi

Успешно завърши лагерният сбор по водолазна подготовка на военнослужещите от инженерните водолазно-разузнавателни формирования на Сухопътните войски, който се проведе от 11 до 22 август във военно формирование 32890 – Бургас.
В продължение на две седмици под непосредственото ръководство на капитан Даниел Маринов и сержант Георги Начев участниците в лагерния сбор от военно формирование 28880 – Белене отработваха въпроси по водолазна подготовка, съгласно програмата за подготовка на инженерните подразделения, включваща организация на водолазните спускания в различни условия и правила за изпълнение, прокарване на пътна нишка и ходене по нея на различни дълбочини, практическо спускане и изплуване с въздушно водолазно снаряжение, подводни и инженерни работи, начини и способи за търсене на потънали предмети и аварирала техника и изпълнение на упражнения за сигурност под вода в присъствието на инструктор водолаз от военно формирование 32890.
На 21 август военнослужещите успешно преминаха изпит в открито море, пред водолазно-квалификационна комисия от военно формирование 32890, за потвърждаване на квалификацията и придобиване на класна специалност, допускане до ръководство на водолазни спускания, спускания до 20 м. и медицинско осигуряване. В хода на проведения изпит водолазите показаха своите знания и умения за работа под вода.
Въз основа на изпитния протокол на военнослужещите се издава допуск за изпълнение на водолазни дейности през учебната 2014/2015 година и се потвърждава водолазна квалификация съгласно „Правилник за водолазната служба ПВС – 90”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: