Кметът на Садовец връща славата на парк „Корея“ (снимки)

25.08.2014 10:36

25.08.sadovec1

С изцяло обновени съблекални ще стартира новия сезон в „Б“ окръжната футболна група отборът на „Чавдар“ (Садовец). Главният „виновник“ за това е енергичният и амбициозен кмет на селото Иван Рангелов. „Започнахме дейностите по ремонта на съблекалните през пролетта на миналата година, като успяхме да покрием постройката и така обектът бе замразен до 2014-а. През тази година направихме лепежа, сложихме дограма и обзаведохме помещенията за домакините, гостуващите отбори и съдиите“, разказа Рангелов. Освен съблекалните, на стадиона в парк „Корея“ вече има и тоалетна, както и беседка. Там отборът на Садовец ще прави разбор след мачовете на по бира и прясна пържена риба. Новите придобивки бяха сефтосани вчера по време на контролата между „Чавдар“ и „Единство“ (Долни Дъбник), за която „Плевен за Плевен“ писа. „Искаме да върнем славата на парк „Корея“. Навремето той беше едно чудесно място за отдих, имаше и много заведения. Мисля, че работим в правилната посока и нещата ще се получат“, обнадежден е кметът.

25.08.sadovec2
Рангелов отбеляза, че за ремонта кметството е заложило изцяло на собствени средства, без да е разчитало на външна помощ. „Много хора от селото се включиха в строителните работи абсолютно доброволно, като не са взели една стотинка за труда си. Също така, участваха и четирима човека, които са на 6-месечни договори по програма на Бюрото по труда на осемчасов работен ден и петима с тримесечни договори на четиричасов работен ден“, сподели той. По думите му, тази бройка е твърде недостатъчна, като от избирането му за кмет през 2011 г. не са били отпускани по-малко хора от наличните в момента.

25.08.sadovec3
Иван Рангелов не скри, че амбицията на футболния тим е влизане в горната „А“ окръжна група и това е основната причина за големите ремонти. Той разкри, че в историята си „Чавдар“ има едно участие в „А“ окръжна през 80-те години и желанието на всички жители на селото е това да се повтори отново. През сезон 2012-2013 г. достигнахме до второто място в класирането и смятам, че тази година ще имаме сили ако не за влизане в „А“ окръжна група, поне да бъдем в челната тройка, посочи кметът. За целта тимът залага предимно на момчета от селото, а капитан и треньор на „Чавдар“ е директорът на Държавно горско стопанство – Плевен, инж. Иван Мариновски.

25.08.sadovec4

 

25.08.sadovec5

 

25.08.sadovec6

#тагове:

НАЙ-НОВИ: