Детската градина, която трябваше да бъде построена за 6 месеца…

24.08.2014 8:20

На 22 юли, миналата година, в присъствието на представители Народното събрание, Общинската администрация и Общинския съвет бе направена символичната първа копка на строежа на нова детска градина в Плевен.

det4
Копката направи багер на фирмата изпълнител, а шампанското, след втория опит, разби кметът на Общината Димитър Стойков. Изпълнител на обекта е софийската фирма „Хуфу“, която спечели обществената поръчка за изграждането на новото детско заведение на стойност – 1 410 000 лева.
Проектът, дело на архитектно студио „Иво Петров – архитекти” ООД, предвижда изграждане на детско учебно заведение с четири групи за общо 100 деца, като срокът на изпълнението бе 6 месеца. Подчертаваме: 6 месеца!..
Април, тази година, след като надълго и нашироко зам-кметът по строителството обясни, по какви пичини се е забавил строежьт на учебното заведение, даде твърдото уверение , че обектът ще бъде завършен още през лятото, до началото на новата учебна година. И въпреки, че, както е добре известно, детските градини работят целогодишно, дори ако приемем за „начало на учебната година“ датата 15 септември, за да се случи това в случая е необходимо чудо. А чудеса, както всички знаем, в България стават единствено, когато управлява Бойко Борисов.
Остават обаче въпросите: въпреки миналите вече обществен поръчки за оборудването на учебното заведение, има ли то готов екип за работа, не сме срещали обява и за конкурс за директор на градината, не знаем и да има записани деца. Както се казва, дано Общината и предстоящата предизборна кампания да ни опровергаят!..

det1 det2 det3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: