Малка плевенска тенисистка с 14 първи места от участие в 14 национални турнира

23.08.2014 15:30

23.08.tenis

На пет години са най-малките възпитаници на Тенис клуб „Плевен 90“, сподели пред медиите неговият вицепрезидент Тодор Бешевишки, допълвайки, че както е при повечето спортове, така и в тениса, малчуганите започват да се занимават на все по-крехка възраст. Дори и толкова малки, те показват качества, ние ги наблюдаваме и правим всичко по възможностите си, за да могат да се развият в този спорт, отбеляза Бешевишки.
Така, по думите му, клубът е открил талантливата Росица Денчева, която също е започнала да тренира на петгодишна възраст. Изявите на Роси започват още следващата година, а сега – вече на седем години и три месеца, участва в програмата на Световната тенис федерация „Оранжев корт – 7 и 8 години“ и „Зелен корт – 9 и 10 години“.
Досега малката тенисистка е участвала на 14 турнира в България на оранжев корт, като на всички се е класирала на първо място. Още повече, че на тях тя не се е изправяла само срещу момичета, а и срещу момчета. Тенис клуб „Плевен 90“ е поел изцяло всички разходи на Роси, сподели още Тодор Бешевишки. Той отбеляза, че седемгодишната плевенчанка е толкова амбициозна и енергична, че може да изкара и цял ден на корта. За да продължи да расте нагоре, ние възнамеряване да я включваме за участие и в турнирите на зелен корт, защото в противен случая може да остане на същото ниво, обясни вицепрезидентът на клуба.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: