Старите плевенски тролеи вдъхновиха американци за дизайн на картички (аудио)

21.08.2014 14:00

21.08.usa2

Напредва работата на двамата американски студенти Виктория Лонг и Роджър Уилямс по проекта им за популяризиране на Плевен в побратимения град Шарлотсвил. Както писахме, Виктория и Роджър бяха тук през април, като в продължение на две седмици, с помощта на уредника в Артцентър Плевен – Владимира Йорданова, те се запознаха отблизо с живота в нашия град, заснеха клипове и фотоси с ретро фотоапарати и камери, записаха звуци от Плевен, а също така разгледаха уникалния старопечатен фонд на библиотеката при читалище „Съгласие“.

21.08.usa3
„Плевен за Плевен“ научи, че вече е готова обложката на диска със звуци от нашия град, голяма част от които са записани в НУИ „Панайот Пипков“. Той носи заглавието „Pleven: Sound & Music!“. Американските младежи са преполовили и работата си по албума за Плевен, който ще бъде ръчна изработка. Свалени и обработени са и снимките от посещението на Виктория и Роджър, част от които са заснети със стария фотоапарат на дядото на Роджър.

21.08.usa1
Също така, младежите са направили благодарствени картички, нестандартният дизайн на които е дело на Роджър Уилямс. Вероятно силно впечатлен от старите плевенски тролейбуси, американецът е избрал именно изображението на такова возило. „Автобусите в Плевен са свързани с кабели, които образуват мрежа из целия град“, споделят студентите, които освен тролея са добавили и едно „Благодаря“ на български.
А ето какви звуци от Плевен записаха двамата по време на престоя си в нашия град:

#тагове:

НАЙ-НОВИ: