Приемат заявки за участие в Националния песенен фестивал „Христо Ковачев“ – Реселец

21.08.2014 17:45

21.08.reselec

На 27 и 28 септември в Реселец ще се проведе четвъртото издание на Национален песенен фестивал “Христо Ковачев”. Организатори на музикалния форум са Народно читалище “Светлина 1999” – Червен бряг и Народно читалище “Тодор Попов” – Реселец със съдействието на Община Червен бряг и Кметство Реселец. Фестивалът се организира в памет на знаменития музикален педагог, радетел за издигане на българската народна и хорова песен, посветил живота си на издирване, съхраняване и разпространяване на песенни бисери от нашия фолклор. Христо Ковачев е първият хоров диригент, създал детски хор за народно пеене, носител на множество награди и оставил в златния фонд на БНР ценни записи на своето творчество.
В националния песенен фестивал “Христо Ковачев” могат да участват вокални групи, хорове и индивидуални изпълнители на автентични и обработени български народни песни. Фестивалът има конкурсен характер. Компетентно жури ще отличи с медали, дипломи и материални награди най-добрите изпълнители в три категории: Индивидуални изпълнители – деца до 18 години и възрастни; Групи и хорове, изпълняващи обработен фолклор и Групи и хорове, изпълняващи автентичен фолклор.
Певческите групи и индивидуалните изпълнители на стари градски песни могат да участват във фестивалната програма, но извън официалната класация. Както всички участници и те получават почетни грамоти за участие.
Предвид големия брой участници във фестивалните дни организаторите молят участниците да се съобразят със следното времетраене на изявите: индивидуални изпълнители – времетраене до 6 минути; групи и хорове, изпълняващи обработен фолклор – времетраене до 10 минути; групи и хорове, изпълняващи автентичен фолклор – времетраене до 10 минути. В заявките трябва да бъде посочен съпроводът на изпълненията – на живо или на CD, както и броят на изпълнителите, когато става дума за оркестър. Разходите по пребиваването на фестивала (пътни и дневни) са за сметка на участниците.
Заявки се приемат до 10 септември 2014 г. на адрес: 5980 гр. Червен бряг, ул. Васил Априлов №2, НЧ “Светлина” или на e-mail: [email protected]. За контакти: тел.-факс: 0659/92875; GSM. 0879227301 и 0879227302.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: