120 тенисисти ще мерят сили в международен турнир в Плевен

20.08.2014 13:46

20.08.tenis

От 24 до 30 август Тенис клуб „Плевен – 90“ за първи път ще проведе международен турнир по тенис за 12-годишни момичета и момчета от календара на Европейската федерация по тенис. Турнирът е под патронажа на кмета на Община Плевен, проф. Димитър Стойков, а повече за надпреварата на пресконференция днес в БТА споделиха председателят на клуба д-р Красимир Трифонов и неговият заместник Тодор Бешевишки.
Заявка за участие в състезанието са подали 120 тенисисти от 15 държави – Русия, Кипър, Сърбия, Германия, Македония, Молдова, Румъния, Турция, Израел, Гърция, Канада, Англия, Франция и България. От нашата страна ще участват националните отбори за момчета – Симеон Терзиев, Денислав Проданов, Антъни Генов и момичета – Беатрис Спасова, Елена Кралева, Елена Тренчева и още 15 състезатели в челото на националните ранглисти. Ще вземат участие и двама тенисисти от школата на ТК „Плевен – 90“ – Виктория Нинова и Виктория Микова.
През първите два дни – 24 и 25 август, ще се проведат квалификации и първите осем момчета и момичета ще участват в основните схеми. Те започват на 26 август, а на 29 и 30 август ще се проведат полуфиналите и финалите. Финалът на двойки е от 14 ч. на 29-и, а този на сингъл – от 9 ч. на 30-и.
Домакините споделиха, че тенис клубът завършва ремонта на комплекса в „Кайлъка“ и ще предостави всички условия на младите спортисти, тръгващи по пътя на големия тенис, да реализират своите възможности и заедно с това да се чувстват уютно. Те поканиха всички любители на тениса от Плевен да се насладят на играта на талантливите деца. Местата за зрители са общо около 400, а входът е свободен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: