Жълтеница отказва от баскетбола състезател на „Спартак“ (Плевен)

20.08.2014 15:08

20.08.jaltenica

24-годишният баскетболист на Спартак (Плевен) Ивайло Вучков обмисля да преустанови състезателна дейност. За намеренията си той е уведомил бившия си съотборник и нов старши треньор на плевенчани Илия Станков, информира sportal.bg. Бившето крило на Ямбол и Спартак МВР дойде в Спартак преди година след като бе харесан от Цветан Антов. След подготовката обаче стана ясно, че Вучков е болен от жълтеница. Коварната болест го извади за година от терена.
Вчера 197-сантиметровият състезател е бил на преглед с надеждата, че в понеделник ще започне подготовка със съотборниците си в Плевен. Лекарите обаче му предписали още 2 месеца пълна почивка, а след нея отново преглед. Неясната ситуация внесла допълнително напрежение у Вучков, който заявил пред треньора на плевенския тим, че се замисля да прекрати активна състезателна дейност и да си потърси работа. Така с неговото отпадане, напусналите Спартак стават четирима.
Росен Софрониев също обмисля прекратяване на кариерата си. Александър Дяковски пък гледа към Испания. Няма да бъде продължен договорът и на игралия през миналия сезон за плевенския тим, американец Джеймс Анакриън. Подготовката на Спартак започва на 25 август в 18:00 часа в зала „Балканстрой“. За първата тренировка със сигурност ще дойдат Веселин Георгиев, Цветослав Острев, Михаил Танев, Васил Александров и Борислав Генков. Почти сигурно цялата подготовка ще протече в Плевен. Станков и асистентът му Петър Петров трескаво търсят център. Колко ще са новите попълнения в отбора ще стане ясно след като се уточни бюджетът. Спартак със сигурност ще участва в Националната баскетболна лига. От клуба вече са внесли документите.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: