На летището в Долна Митрополия пилоти показаха умения в усвояването на L-39 ZA

17.08.2014 16:13

17.08.piloti

Летателната подготовка за 2014 г. на летище „Долна Митрополия“ е към своя край, информират оттам. Изпълнението на задачите са съгласно утвърдения график за усвояване на учебно-бойния реактивен самолет L-39 ZA до ниво бойно използване във всички условия. В курса взеха участие 4 пилоти от военното формирование в Граф Игнатиево – ст. лейт. Кирил Гинев, ст. лейт. Светослав Петров, ст. лейт. Георги Велев и ст. лейт. Деан Десков.
След задълбочената теоретична подготовка и показаните отлични резултати, пилотите започнаха активна летателна дейност. За това време след усвояване на самолета те преминаха упражненията по бойно използване. Изпълни се специалната проверка за придобиване на трети клас с последваща контролна проверка. До момента летателният състав изпълнява активно и без прекъсване планираните задачи. Получените високи резултати се дължат на усърдната работа на обучаемите и умелото планиране и организиране на летателната дейност от командването на военно формирование 52090 – Долна Митрополия.
Предстоят полети за повишаване и доусъвършенстване на летателните умения и навици, което ще спомогне за изпълнение на поставените задачи за носене на бойни дежурства в интегрираната система НАТО. Мотивацията на летците от военните формирования 28000 – Граф Игнатиево и 52090 – Долна Митрополия за изпълнението на предстоящите задачи е налице.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: