Плевенски младежи получиха високи отличия от Министерството на образованието и науката

13.08.2014 11:37

13.08.mon1

На церемония в пресклуба на БТА зрелостниците от випуск 2013/2014 г. Йоанна Цекова от Гимназия с преподаване на чужди езици – Плевен и Стефан Иванов от Математическа гимназия „Гео Милев” – Плевен получиха своите отличия „Национална диплома” на МОН. Почетното отличие на МОН „Национална диплома” е индивидуална награда, която се присъжда на зрелостници за постигнат общ успех от дипломата за средно образование отличен (6.00) и за изявени способности в областта на науката, технологиите, изкуствата и спорта. Отличието има морална стойност и е признание за значими резултати на ученици от българските училища.

13.08.mon2
Повече за реда и условията за номиниране за наградата сподели директорът на Регионалния инспекторат по образованието – Плевен, Албена Тотева. За нас е чест, че всички направени номинации от област Плевен са уважени, сподели тя, след което представи двамата носители на отличието. Като възпитаник на ГПЧЕ Йоанна Цекова е завоювала четири пъти първо място в националния кръг на олимпиадата по френски език. Участвала е многократно в многоезични състезания, като през 2012-а постига второ място на националния кръг на надпреварата за писане на френски език и слушане на английски език. През 2013-а печели трето място на националния конкурс Маратон за писане на френски език, раздел „Поезия“. За учебната 2012-2013 г. Йоанна печели първо място на Международен конкурс за млади поети в категория „Чуждестранни участници“ и е удостоена с грамота от президента на Асоциацията на членовете на Ордена на академичните палми – Париж, Франция. През 2013-а е удостоена с диплом от десетия Международен конкурс за детски рисунки – Клайпеда, Литва. Йоанна ще продължи образованието си в лицей „Анри IV“ в Париж, Франция, специалност „Хуманитарни науки“.

13.08.mon3
Стефан Иванов има над 20 участия в отбора на МГ „Гео Милев“ в национални състезания по математика и информатика. Ежегодно участва в националния кръг на олимпиадата по информатика. Участник е в националната лятна изследователска школа по информатика във Варна през 2013 г. и е поканен като лектор на националната лагер-школа по информатика през септември 2013-а. Втори е в националната ранглиста на състезателите по информатика за 12 клас през учебната 2013-2014 г. В 12-и клас печели бронзов медал от Международния турнир по информатика, лауреат е на националната олимпиада по информатика. Включен е в националния отбор по информатика за Международната олимпиада в Тайван през юли 2014-а. Приет е за студент в Единбург, Шотландия, където ще изучава софтуерно инженерство.

13.08.mon4

 

13.08.mon5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: