Нови два договора за безвъзмездна финансова помощ подписа кметът на Кнежа

13.08.2014 12:41

13.08.kneja

На 11 август кметът на Община Кнежа Симеон Шарабански подписа два нови договора за отпускане на безвъзмездна финансова помощ с Държавен фонд „Земеделие“ по Мерки 321 и 322 по Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/. Договорите са за два проекта, депозирани в Сдружение „Местна инициативна група Кнежа”: „Подобряване енергийната ефективност на административната сграда на Община Кнежа” по Мярка 321 – Основни услуги за населението и икономиката в селските райони и „Рехабилитация на зелени площи и напояване централен парк гр. Кнежа” по Мярка 322 – Обновяване и развитие на населените места на ПРСР, подкрепени от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.
Договорите за отпускане на финансова помощ по мярка 4.1. „Прилагане на стратегии за местно развитие“ се подписаха от изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ – Атанас Добрев, кмета на Община Кнежа и от председателя на Управителния съвет на МИГ Кнежа – Милена Горанова и са със срок до края на май следващата година.
Проектите кореспондират с Областната стратегия за развитие на област Плевен за периода 2005-2015 г.; общата визия, приоритети, цели и мерки на Общинския план за развитие на Община Кнежа за периода 2014-2020 г. и Стратегията за местно развитие /СМР/ на МИГ Кнежа и са насочени към подобряване достъпа до обществени услуги на населението, както и подобряване градската среда и качеството на живот на жителите на града. Това ще допринесе за подобряване условията за отдих на местното население и посетителите на общината, създавайки атмосфера, уют и удобство за хората и гостите на града.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: