Поредно златно отличие за Танцов ансамбъл „Дъбниче“ – Долни Дъбник

07.08.2014 14:31

7.08.dabniche1

Танцов ансамбъл „Дъбниче” при НЧ „Илия Бешков“ – Долни Дъбник се завърна със златен медал, диплом и Grand Prix за отлично представяне в Международен интерфорум за изкуства „Нестия“, провел се от 1 до 3 август в Слънчев бряг. Децата са имали пет участия, три от които на открита сцена в Слънчев бряг и два в Амфитеатъра на КК Свети влас.

7.08.dabniche2
На фестивала са присъствали над 800 участници от България, Грузия, Сърбия, Словения. Още с първото си участие ансамбълът е докоснал сърцата, както на организаторите на фестивала, така и на широката публика и е бил номиниран за откриване и закриване на концертните вечери. На гала-концерта освен участия за отлично представилите се, е бил организиран и конкурс Мис и Мистър; конкурс за най-оригинална национална носия и конкурс за надиграване „Кръшна ръченица”. Журито е било единодушно и е присъдило първо място за мъжка национална носия и първо място и златен медал в надиграването на Ивалин Джамбазов от ТА „Дъбниче”. Сертификати за отлично представяне са получили всички участници в ансамбъла.

7.08.dabniche3
Това постижение е поредната гордост както за НЧ „Илия Бешков”, така и за Община Долни Дъбник. От ансамбъла изразиха специалната си благодарност към Борислав Станимиров – кмет на Община Долни Дъбник и Общински съвет – Долни Дъбник с председател Маргарита Стойчева за финансовата подкрепа, която им е била оказана.

7.08.dabniche4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: