Новият здравен министър потвърди информацията на „Плевен за Плевен“ за рокади в ръководството на УМБАЛ

07.08.2014 9:30

7.08.umbal

Няма как да променим всичко в „Спешна помощ”, да увеличим екипите за София до 60. Съмнявам се и че ще има пари за увеличение на заплатите – все още не знам. Но ще проведа серия от срещи и се надявам да успокоя достатъчно колегите, заяви служебният министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков в сутрешния блок на Нова телевизия.
Не съм видял документи за освобождаването на директора на „Пирогов” доц. Стоян Миланов, каза още д-р Ненков. Самият Миланов потвърди пред Нова телевизия, че предишният здравен министър Таня Андреева е подписала заповед за освобождаване, при това със задна дата и е подписала и разпореждане за обезщетение за две седмици заради задната дата. Доц. Миланов обаче каза, че официално не е уведомяван за нищо. На негово място фактически е назначен доц. Христо Цеков. Ще проверя какво е станало, ще видя какви са документите, защото научавам за случая сега, посочи д-р Ненков. Ако има необосновано преместване на шефове на болници, защото има информация и за болницата в Плевен, то това ще е сериозен трус в системата и ще бъде поправено, добави той.
Както „Плевен за Плевен“ информира, със заповед на бившия вече министър на здравеопазването, на мястото на д-р Наташа Манева за изпълнителен директор на УМБАЛ „Георги Странски“ – Плевен е назначен д-р Николай Цветков.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: