Канят плевенчани на Фестивала на фолклорната носия в Жеравна

07.08.2014 17:13

7.08.jeravna1

На 22, 23 и 24 август Жеравна отново ще събере хиляди гости, дошли да се докоснат до магията на Фестивала на фолклорната носия, който ще се проведе в местността Добромерица за седма поредна година. Миналогодишното издание на уникалния с посланията си фестивал бе посетено от 15 хиляди участници. 15 хиляди българи и чуждестранни гости с радост облякоха народни носии и за три дни се потопиха във вълшебството на фестивална Жеравна, правейки доброволен скок 150 години назад във времето. Стотици млади семейства с малки деца, цели фамилии предпочетоха да се впуснат точно в това съвсем българско приключение пред възможността да се отдадат на десетки други летни изкушения за отмора.
Домакини на този уникален фестивал са Национален фолклорен ансамбъл „Българе”, подпомогнати от „Бона фиде”, Кметство Жеравна и Община Котел, както и от десетките дарители, благодарение на които той се провежда с неоспорим успех вече седмо поредно лято.

7.08.jeravna2
Не пропускайте възможността да станете част от неповторимото преживяване, наречено Фестивал на фолклорната носия, апелират организаторите. Освен многото приятелства, които задължително ще ви се случат тук, в Жеравна ви очакват и много неизпитвани до момента патриотични емоции, а цветните спомени, които ще отнесете със себе си, гарантирано ще ви топлят до следващото лято, обещават те. Трябва само да се разровите в бабините ракли, да изтупате от нафталина скътаните там старинни народни носии и да ги облечете, за да им дадете нов живот.

7.08.jeravna3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: