По четири проекта по Публичната инвестиционна програма работят в Пордим

06.08.2014 11:32

6.08.pordim1

Четири проекти на община Пордим получиха финансиране по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Единият от тях е за възстановяване и реконструкция на сграда – общинска собственост – в село Вълчитрън. Областният управител на Плевенска област Илиян Йончев и кметът на Пордим Илиян Александров посетиха обекта, за да се запознаят с ремонтните дейности. В бъдещата сграда ще има кабинети за общопрактикуващи лекари и стоматолог, на втория етаж ще се премести кметът и неговите служители, както и местните представителства на различни институции.

6.08.pordim2
Другите три проекта са за цялостно или частично асфалтиране на улици в общинския център и на две отсечки от четвъртокласната пътна мрежа – Каменец-Обнова и Вълчитрън-Катерица.

6.08.pordim3
Още две сгради са пред официално откриване в община Пордим. Те се финансират по Програмата за развитие на селските райони. Сградите са в Пордим и в Згалево и ще бъдат центрове за настаняване от семеен тип. Обектите са част от изпълнението на Националната стратегия „Визия за деинституционализация на децата в Република България”.

6.08.pordim4

 

6.08.pordim5

 

6.08.pordim6

#тагове:

НАЙ-НОВИ: