Млад плевенчанин ще е връзката на медиите с кабинета „Близнашки“

06.08.2014 8:22

6.08.pr

Кадър от екипа на президента Росен Плевнелиев ще отговаря за пиара и връзките с медиите на служебното правителство. Веселин Нинов, който е в прессекретариата на държавния глава от началото на мандата му, ще оглави правителствената информационна служба, съобщи „Дневник“. Нинов е роден на 16 октомври 1982 г. в Плевен. Завършил е „Връзки с обществеността“ в Софийския университет „Свети Климент Охридски“, както и две магистърски програми – „Политически мендижмънт“ и „Международни политически отношения и сигурност“ в Алма матер.
През февруари 2005 г. започва работа като стажант в пресслужбата на Министерския съвет и израства в йерархията на държавната администрация. Работи с три правителства – на Симеон Сакскобургготски, на Сергей Станишев и на Бойко Борисов. През февруари 2010 г. се присъединява към екипа на тогавашния вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков, като главен експерт в пресцентъра на министерството. От януари 2012 г. е част от екипа на президента като началник на отдел „Пресцентър“.
За назначението плевенчанинът информира и в профила си в „Туитър“, пишейки следното: „Скъпи колеги и приятели, както вече знаете, поемам Правителствената пресслужба, докогато се наложи. Разполагате с мен и с целия ни екип!“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: