Плевенски пилот се класира втори в петия кръг на националния планински шампионат по автомобилизъм

05.08.2014 13:30

5.08.rali

Плевенският рали-пилот Ивелин Чапанов постигна нов успех в провелия се през изминалия уикенд пети кръг на националния планински шампионат по автомобилизъм Раховец-Лясковец. Това информира plevensport.eu. В клас НС3 плевенчанинът отстъпи в крайното подреждане само на Милен Узунов от „Казанлък моторспорт“ с Хонда Сивик, като изостана от своя конкурент само на една секунда. В общото класиране Чапанов с Рено Клио се нареди на седма позиция, а победата в кръга грабна Любен Каменов („Каменов Рали Тим“) с Мицубиши Лансър Ево 9. Това беше четвърта поредна победа за панагюреца, който е абсолютен лидер в класирането и почти си е осигурил титлата за 2014 г.
В състезанието участваха още двама пилоти на „Плевен рейсинг тим“. Искрен Пондев с Пежо 106 финишира на трето място в клас НС5, а в крайното общо класиране се нареди на 24-та позиция, като го отделиха от водача 2:15.11 мин. Росен Костов също с Пежо 106 приключи петият кръг от планинската надпревара в клас НС4 на пето място, а в генералното класиране завърши на 20-та позиция, като изостана от шампиона на 1:19.59 мин.
В отборната класация „Плевен рейсинг тим“ се нареди на четвърто място с 12 точки. Първи са състезателите на „Ефко Рейсинг Казанлък“ с 25 точки, следвани от „Боила АМС“ (Шумен) с 18 и пилотите на „Ара Моторспорт“ (Габрово) с 15 точки.
Всеки един от участниците в планинското състезание Раховец-Лясковец демонстрира почит към паметта на габровския пилот Йордан Миларов, който загина трагично миналата седмица в четвъртия кръг на планинско първенство „Узана“. Националната федерация раздаде специални възпоменателни стикери за покойния 25-годишен пилот, които бяха на колите им.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: