„Акага“, Поли Паскова и Ансамбъл „Чинари“ ще зарадват никополчани за празника на града

29.07.2014 15:10

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Вече е готова програмата за празника на Никопол, който ще премине под наслов „Никопол – традиция и съвременност“ от 14 до 17 август. Стартът на проявите ще бъде даден на 14-и от 10 ч. с откриването на инфраструктурен обект „Развитие на Пътна инфраструктура за ефективна икономика трансграничен път – Турну Мъгуреле – Никопол (D.R.I.V.E.) Турну Мъгуреле – Никопол” – площад в село Евлогиево. Час по-късно е откриването на инфраструктурен обект „Извършване на ремонтни дейности в ЦДГ №3 ”Радост” в Никопол, финансиран от МС, чрез Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”, а от 12 ч. и на обект „Рехабилитация и реконструкция на уличната мрежа в Никопол”. От 18 ч. на спортната площадка на СОУ ”Христо Ботев” пък ще се проведе финалът и награждаването от традиционния турнир по футбол на малки вратички.
На 15 август мероприятията ще започнат в 9 ч. с празнична Света литургия за здраве и благоденствие в църквата ”Успение на Пресвета Богородица”, а от 10.30 ч. е посрещането на официалните гости в сградата на Община Никопол. Официалното откриване на празника ще е от 11 ч. на площад „Свобода“ с ритуал по издигане на знамената и празнично слово на кмета на Община Никопол Емил Бебенов. След това започва концертната програма с участието на Ива Цветанова от „Шоуто на Слави”, Ванеса Найденова и Гюкмен Кутолиев – ученици от СОУ ”Христо Ботев” – Никопол и танцова формация към НЧ ”Напредък 1871” – Никопол. От 11.30 ч. ще се проведе Парад на хвърчилата, като в демонстрацията ще се включат възпитаници на Общински детски комплекс, а от 20 ч. жителите и гостите на дунавския град ще станат свидетели на още един концерт с участието на Танцов състав „Майки и дъщери” към НЧ ”Христо Ботев 1928“ – Санадиново и Професионална танцова формация ”Плевен”. В 21.30 ч. празничен поздрав към никополчани ще отправи кметът Емил Бебенов, след което е предвидена пъстра заря и отново концерт, в който ще се изявят музикантите от група „Акага“.
На 16 август в Никопол ще бъде посрещната Международната регата ТИД-2014, а в съботния ден програмата е наситена с куп спортни събития. От 9 до 14 ч. ще се проведе традиционният турнир по плажен волейбол, от 10 до 12.30 ч. – шахматен сеанс, а от 13 ч. – преплуване на Дунава и плувен маратон, като награждаването на победителите ще е от 14 ч. Вечерта от 19.30 ч. ще бъде изнесен още един вълнуващ концерт с участието на Венци Мартинов, Катя Близнакова, Веселин Павлов – Парцала, Поли Паскова, Христо Косашки, ансамбъл „Чинари” и Пламена Петрова – участничка във второто издание на „Мюзик Айдъл“.
Програмата се организира със съдействието на НЧ „Напредък 1871” – Никопол, а медиен партньор е вестник „Никополски хоризонти”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: